Hogy éljem túl a “klimaxot?”

 Szerző: Sue Patrik katerória: hellinger, önbizalom, terápia szólj hozzá

Klimax….a rettegett szó….némelyeknél egyenlő az elmúlással….

Igen, egyszer mindenki megöregszik  és ezzel nagyon nehéz szembe nézni. De hogy ez még kellemetlen fizikai tünetekkel is jár? Ez azért már pofátlanság…

Amikor a barátnőim panaszkodnak nekem, hogy annyit járnak pisilni egy nap, mint előtte egy hét alatt, hogy hullik a hajuk, hogy száraz a bőrük és éjszakánként izzadva, vad szívdobogások közepette álmatlanul  számolják a csillagokat  és meglepetten  látják, hogy hányan sétáltatnak kutyát, vagy hogy hány ablakban villog a TV fénye, és én elmagyarázom nekik, hogy ezek bizony a klimax tünetei, döbbenten néznek rám.

Hogy a férfiak nem ismerik a női test működését, ciklusait, azt megértem. De a patikai munkám során látom, hogy a nők a SAJÁT  testük biológiai működését sem ismerik!

Rémülten futnak egy kis folyással vagy viszketéssel azonnal a patikába, vagy a nőgyógyászhoz. Csoda? A TV reklámokból is a hüvelygomba integet felénk…

Mindenféle öblögető, fertőtlenítő szert használnak, amivel a természetes, biológiai tisztulást felül akarják írni, ami ellen pedig a test tiltakozik. Még több folyással…

És hogy mit szedjenek a meglepetésszerűen és persze a legkellemetlenebb élethelyzetekben rájuk törő hőhullámok ellen? Ami persze még véletlenül sem akkor jön, amikor egyébként is majd’ megfagyunk a hideg, metsző szélben például a sífelvonón ülve…

Mostanában sokan jönnek hozzám terápiára nőgyógyászati panaszok, elsősorban klimax miatt.

Ha beszélgetésünk során rákérdezek a párkapcsolatukra, szexuális életükre, hát bizony kevés pozitív választ kapok. Azt is sűrű pirulások közepette…

Többen huszon-harminc éves házasságok unalmába és közönyébe süllyedve élik magánéletüket, miközben munkahelyük folyamatosan küldi feléjük a jelzéseket:

– Te már felesleges vagy kisanyám!-

Ilyenkor ” megkérdezzük ”  családállításban az anyai ágon a nagymamákat, dédnagymamákat….Ők hogyan élték meg ezt az időszakot?

És a kliensünk meglátja, megérzi, hogy nagymamája, dédnagymamája ugyanígy szenvedett ezektől a panaszoktól, de abban az időben a nők még egymás között sem beszéltek ilyesmiről, nemhogy a családtagjaikkal. Nem kommunikálták ki az érzéseiket, félelmeiket, szorongásaikat. Minden nőnek ” nagy köténye ” volt, amivel eltakarták a külvilág elől a problémáikat, mert ” mit fog szólni a világ?”

A mai nők már céltudatosabbak, önállóbbak, és mivel anyagilag is már sokkal kevésbé függnek a férfiaktól, már ki mernek állni magukért. De a lelkükben szolidaritást vállalnak a család női elődeivel és “átveszik” a panaszaikat is. De még  nagyon sokszor az interneten keresnek megoldást a problémáikra, max. megbeszélik a barátnőjükkel, hogy ő mit szól az olvasottakhoz.

Hogy mi ilyenkor a megoldás családállítás szempontjából, hogy a panaszaink enyhüljenek?

Kliensünk mögé beállítjuk az édesanyját, a nagymamáját, a dédnagymamáját….hogy érezze a belőlük áradó energiát, erőt…evvel feltöltődik.

Majd szembe állítjuk az ősökkel . Meghajol előttük tisztelettel és kimondja:

-Látom a sorsotokat és tisztelettel meghajlok a sorsotok előtt. De kérlek nézzétek jó szemmel, ha én másképp csinálom!

Szeretnék elindulni a SAJÁT életembe és ehhez szeretném kérni az engedélyeteket!-

És az ősök sok szeretettel indítják útjára.Még képzeletbeli szerszámokat is adnak a bevásárló kosarába, amivel könnyítheti életét.

Azok a kliensek, akik evvel a képpel el tudnak indulni, teljesen mindegy, hány évesen, azoknak napról napra könnyebb lesz az élete.

Temérdek apróbb-nagyobb visszajelzést kapok a nőktől, hogy már nem izzad éjszaka, hogy újra nőnek érzi magát…

Nem hiszed, hogy ez ilyen egyszerű? Gyere el, próbáld meg!

 

 

 

Sue PatrikHogy éljem túl a “klimaxot?”

Szólj hozzá