Családállítással megváltozhat az életem?

 Szerző: Sue Patrik katerória: hellinger, lelki sérülések, önbizalom, terápia szólj hozzá

Szeretnék eloszlatni kételyeket a családállítással kapcsolatban.

Attól, mert csoportosan történik, még nem szekta….ja, és a szexhez sincs sok köze.

(És  van egyéni állítás is.)

Ja, hogy mi az, hogy állítás?

Kezdjük az alapoknál. Mindenkinek van családja. Igen, még annak is, aki árva. Hiszen volt/van egy édesanyja, aki világra hozta és volt vagy van egy édesapja, aki nemzette őt. Hogy ki és hogy nevelte őt fel, az már egy másik történet.

Ez a szegény teremtés áll a világban egyedül és nem találja a helyét. Ki tudja, mi történt az elődeivel, milyen sorsot szánt nekik az ég. Kit tagadtak ki, ki gyilkoltak meg. Kinek volt vagyonvesztése, kinek volt név vagy vallásváltoztatása. Ő csak azt érzi, hogy sehogy sem jó.És bármit tesz, mindíg ugyanaz a végeredmény.

Einsteinnek van egy híres mondása:

”Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. ”

De hiába próbálja másképp tenni, még az sem megy neki, hogy másképp gondolja, nemhogy tegye.

Igen, mert a családja lelkében van valami, ami nem engedi , ami köti őt. És családállításban megpróbáljuk meglelni azt az eseményt, azt a személyt vagy személyeket, akikhez ez a ”kötés” tartozik.

Egy csoportban, ahol olyan emberek gyűlnek össze, akik szeretnének változtatni az életükön, szeretnének boldogabbak és kevésbé gondterheltek, netán gazdagabbak lenni, amikor a kliensünk el kezd beszélni a problémájáról, akkor kialakul egy energetikai mező. Ez láthatatlan. A terapeuta sem látja, csak érzi. Érzi, hogy kit kell behívni a körbe, kiket kell megszólítania.

Hogy a terapeuta egy különleges képességekkel bíró ember? Nem, ugyanolyan hétköznapi ember, mint bármelyikünk.

Hogy mi köze a család őseinek a mi vagyoni helyzetünkhöz? Ahhoz, hogy képtelenek vagyunk változtatni?

Nagyon sok.

Tavaly  egy  ismerősöm azzal a probémával keresett fel, hogy hiába létrehoz egy nagyon jól működő vállalkozást, egyik pillanatról a másikra képes elveszíteni azt. Újra feláll, kezdni a minuszból, és megint gazdag lesz. De a forgatókönyv ugyanaz: tutira elveszít mindent. És már nagyon belefáradt ebbe a mókuskerékbe.

Mikor meghalt az édesapja, ő örökölte a kis asztalos műhelyt, amit az édesapja is az ő édesapjától örökölt.

De az unoka, aki az állítást kérte, nem akart asztalos lenni, ő cukrásznak tanult és el is adta ősei szerszámait, gépeit és azt berendezte cukrász üzemnek. A fiú unoka a tanulmányai során versenyeket nyert, ő volt a legígéretesebb tanuló a csoportjában. Nem is volt kérdés, hogy ebben a szakmában sikert sikerre fog halmozni.

Ez így is történt: fagylaltjaiért sokan vidékről felautóztak, és az üzlet lassan kinőtte a falakat….de a terjeszkedés nagyon sok bajjal járt: becsapták a mesterek, a kiszámított költségvetés a csillagos ég felé közeledett…

Olyannyira, hogy be kellett záratni a kis cukrászüzemet.

Az unoka nem adta fel. Kitalálta, hogy a számítógépes businessé a jövő: tanult inaszakadtáig és ismét felépített ugyanazon a helyen egy kis boltocskát, ahonnan a webáruházát is működtette….de egy jogszabály nem tudása miatt olyan büntetést szabtak ki rá, hogy még a saját lakását is el kellett adnia.

Ekkor keresett meg engem.

A  családállítás során, ahol beállítottuk a nagypapát, aki anno létrehozta a kis asztalos műhelyt és az édesapát, aki ezt tovább vitte, gyönyörűen kirajzolódott, hogy honnan indul a baj: a nagypapa és a fia egyetértésben, szinte kórusban morogtak és zsörtölődtek az állítást kérő és megszemélyesítő “unokával”: ugyanis nem kért tőlük engedélyt, hogy másképp csinálhassa az üzletet, nem kért áldást arra, hogy más üzlettel foglalkozhasson.

A család legfiatalabb férfi tagja tehát meghajolt a férfi ősök előtt és engedélyt kért, hogy mivel semmi kedve nem volt az asztalos munkához, had’ csinálhasson mást azon a helyen, ahol az ősei kezdték. És az ősök megadták neki az engedélyt. Sőt, képletesen még szerszámokat és jó tanácsokat is kapott tőlük, hogy hogyan tudna több pénzt keresni és azt hogyan tudja majd hosszú távon megtartani.

Ma egy jól működő kulinaris bolt van a régi asztalosműhely helyén és tulajdonosa ragyog és élvezi az új vállalkozását.

Mikor betértem hozzá, mosolygva mesélte, hogy túl van a kritikus egy éven, amikor már ilyenkor rég leáldozóban voltak az előző kezdeményezései.

Hogy valaki miért nem jut anyagilag előbbre, annak sok oka lehet.Én most csak egyet mutattam meg nektek a sok közül.

Nagyon sokszor a család lelkébe ” beégnek” a nagyszülők, rokonok mondatai:

‘ A pénzkereset izzadtságszagú, nagyon meg kell érteni küzdeni.”

” A pénz piszkos, akinek sok van előle, nem tisztességes úton szerezte”

” A pénz nem boldogít”…és még sorolhatnánk.

Csoda, ha ezek mentén növünk fel és az életben elkerül minket a pénz?

Ezeket a mondatokat vissza kell adnunk az őseinknek: ez az ő életükhöz tartozott, ezt az ő tapasztalataik mondatták velük. És engedélyt kell kérünk tőlük, hogy mi másképp gondolhassuk és másképp csinálhassuk.

Gyere hozzánk, próbáld ki Te is! A lottó 5-s számait nem tudjuk megmondani neked, de talán segíteni tudunk neked abban, hogy egy gazdagabb életet élhess!

 

 

 

Sue PatrikCsaládállítással megváltozhat az életem?

Szólj hozzá