Testbeszéd a randevún

 Szerző: Sue Patrik katerória: Testbeszéd szólj hozzá

Kortól nem től függetlenül mindahányan átéltük már az első  randevú izgalmát. Úgy szerettük volna tudni, hogy a másiknak tényleg tetszem, vagy csak udvariasságból mondja, vagy viselkedik ,,úgy ” velem? És amit mond, az tényleg igaz? Elhihetem?

Tele vagyunk ilyenkor kérdőjelekkel, de ha ismerjük a testbeszéd jelentéseit, akkor sokkal hamarabb választ kaphatunk a kérdéseinkre.

Amikor valaki másnemű vagy másneműek társaságába kerül, szervezetében fiziológiai változások indulnak el. Fokozódik az izimtónus, csökken a szem táskássága, az arc és a test petyhüdtsége, kidomborodik a mellkas, behúzódik a has, és az egész megjelenés sokkal fiatalosabb lesz.

A férfi felszegi az állát, kidülleszti mellét, hogy még dominánsabb hatást keltsen. Ha a nő érdeklődő, válaszképp ő is kidomborítja a mellét, félrebillenti a fejét , igazgatja a haját, mutogatja a csuklóját.

Az emlősök többségénél a hím ,,öltözik”ki, hogy imponáljon a fakó nősténynek, ám az embereknél ez pont fordítva történik. A történelem folyamán a nők mindíg azért öltöztek, hogy meghódítsák a férfit, a férfi a státuszát demonstrálta az öltözékkel.

De nézzük, hogy néz ki a csábítás folyamata testbeszéd segítségével:ezek a lépések döntő fontosságúak az új kapcsolat szempontjából! Nézzük csak:

1.Lépés :Szemezés. A nő körülnéz a teremben és kipécézi a neki tetsző hímet. Megvárja, míg a férfi észreveszi, és akkor körülbelül 5 másodpercig szemez vele, aztán elfordítja a tekintetét. A férfi ezután figyelni kezdi, hogy megismétli-e. Körülbelül háromszori ismétlés kell, hogy a férfi felfogja, miről is van szó. A szemezés többször is ismétlődhet-ez a flörtölés kezdete.

2. Lépés: Mosoly. A nő odavet egy-két futó mosolyt. Evvel jelzi: szabad az út. Ezt sajnos sok férfi vagy nem érzékeli, vagy nem érti, ebből a nő arra következtet: nem érdeklem a férfit.

3. Lépés: Magakelletés: A nő kihúzza magát ültében, hogy mellét hangsúlyozza, és a lábánál vagy térdénél keresztbe veti. Ha áll, csipőjét oldalra billenti, fejét félrehajtja, hogy megmutassa fedetlen nyakát. Haját babrálja, akár hat másodpercig is, esetleg ajkát nyálazza, haját rázogatja, ruháját és ékszereit igazgatja. Erre a férfi a következő gesztusokkal reagál: mellét kidülleszti, hasát behúzza, ruháját megigazítja, haját lesimítja. Mind a ketten egymás felé fordítják lábfejüket vagy egész testüket.

4. Lépés: Beszélgetés: A férfi odamegy a nőhöz és beszélgetést kezdeményez valami kockázatmentes közhellyel.

5. Lépés: Érintés: a nő alkalmat keres, hogy könnyedén megérintse a férfi karját, akár véletlenül, akár készakarva.

A kéz megérintése az intimitás magasabb fokát jelzi, mint a karé.A váll futó érintése azt jelenti, hogy a nőnek fontos a hím egészsége és megjelenése. A kézfogás az érintési szakasz gyors elérésének eszköze.

Honna tudja egy férfi, hogy a nőnek ,,bejön”-e ?

marilyn

 

A nő hátraveti a fejét. állítólag ha úgy dobja hátra a haját, hogy közben kivillan a hónalja, ez a férfi felé irányítja a belső elválasztású mirigyek termelte szexuális felhívóanyagot, a kipárolgó feromont.

Ernyedt csukló: ilyet csak a behódoló nők és meleg férfiak használnak. Hasonlóképpen mímeli némelyik madár, hogy eltörött a szárnya, így próbálja elcsalni a fészkéről a kiszemelt prédát. Ez a hatásos figyelemfelkeltő eszköz azért vonzza a férfiakat, mert úgy érzik, övék a vezető szerep. Az üzleti világban viszont határozottan csökkenti a nő tekintélyét az ernyedt csukló: az ilyen nőt nem veszik komolyan az üzleti partnerek, bár bizonyosan lesz férfi, aki randevúra hívja.

A csukló megmutatása: minél inkább érdekli a férfi, a ő annál gyakrabban villantja fel a csuklóját. Hogy mutogatása tanult vagy veleszületett gesztus, az nem világos, az biztos, hogy önkéntelenül történik.  A csukló környéke a finom bőr miatt a nő legerotikusabb testtája. Beszéd közben általában a tenyerüket is megmutatják a nők. Dohányos nőknek ez sokkal könnyebb. Azok a homoszexuális férfiak, akik nőisenek akarnak látszani, szívesen élnek a csuklómutogatás és hátravezett fej gesztusával.

Ringó csípő: mivel a férfiak nem tudnak így járni, ez a mozgás igen jellegzetes nemi jelzés. A ringó csípő egyébként olyan női csábgesztus, amelyet évszázadok óta a legkülönfélébb árúcikkek és szolgáltatások reklámozására vetnek be. A nők, ha meglátnak egy ilyen hirdetést, szeretnének az ábrázolt modellre hasonlítani, és ez irányítja a figyelmüket a reklámozott árúra.

A térd, mint irányjelző: a nő egyik lábát a másik combja alá dugja, és a térde a számára legértékesebb személy felé mutat. Ez a hanyag mozdulat száműzi a beszélgetés hivatalos ízét és egy pillanatra felvillantja a combot.

Cipőjáték: a lábujjakon hintáztatott cipő ugyancsak oldott hangulatra utal, ettől a gesztustól sok férfi veszti el a fejét.

És most következik a legfontosabb: hogyan mondja el a láb, hogy mit akar az agy?

Minél távolabb esik egy testrész az agytól, annál kevésbé tudjuk, mit csinál.A legtöbb ember kitalál különféle álarcokat, mimikákat és azt adott helyzetekben használja is. De! Az arcunkhoz viszonyítva már kevésbé tudjuk, hogy mit csinál a kar, a kéz és még kevésbé, hogy mit csinál a láb, főleg a lábfej.

Ha nem tudjuk, hogy hazudnak -e nekünk vagy igazat mondanak, nézzünk be az asztal alá.

A láb használatának módja leleplezi, hogy hová szeretne menni az ember, és beszélgetés közben is megmutatja, menne vagy éppen maradna az illető. A nyitott,  nem keresztezett lábpoziciók nyitott vagy domináns attitűdre utalnak, míg a keresztező poziciók zártságra és bizonytalanságra.

A lábfej nemcsak azt mutatja meg, hogy merre indulna az agy, hanem azt is, hogy kit tartunk  a legvonzóbbnak egy társaságban. Képzeljük el, hogy egy társaságban vagyunk , és látjuk, hogy három férfi és egy nő áll egy csoportban.A beszélgetést szemlátomást a férfiak uralják, a nő csak hallgat. Aztán észreveszzük, hogy mindhárom férfi lábfeje a nő felé mutat, evvel tudatják, hogy érdekli őket a nő. A nő tudat alatt észleli a jelet, és addig marad a férfiak között, amíg megkapja ezt a fgyelmet. A nő lábfeje afelé a férfi felé fog állni, aki tetszik neki.

Ha leülünk, különböző módon tehetjük egymáshoz képest alsó végtagjainkat, azok is mind jelentéssel bírnak, de arról majd a következő fejezetben írnék, mert az emberi kommunikációt egyértelműen le tudja leplezni! A kéztartásokról nem is beszélve!

 

Sue PatrikTestbeszéd a randevún

Szólj hozzá