Minden kezdet nehéz?

 Szerző: Sue Patrik katerória: Uncategorized 7 hozzászólás

A válaszom:nem! Nem a kezdet nehéz, hanem a folytatás. Amikor elkezdünk valamit, még nem tudjuk, meddig tart, mit tartogat, mi lesz a vége, és mikor?

Távol-keleti bölcsek úgy tartják, nem a cél a lényeg, hanem maga az út:a kalandok, a kiszámíthatatlan lehetőségek és kudarcok sorozata, örömök és bánatok együttese kart karba öltve ringatóznak…hol csendesen, hol háborogva…

Hol nevetve, hol sírva…

Amikor a könyvesboltban  keresem a nekem való könyvet, amit el szeretnék olvasni, először körbe sétálok, kezeimet végigsimítom egy-egy könyvön…..némelyiket felveszem, kinyitom és beleszagolok!Ez nagyon fontos!Az illat!Még a szemeimet is becsukom, úgy adom át magam az érzésnek!

És ha az illat eljut a lelkemig, akkor kinyitom és belelapozok…elolvasom az első oldalt és ha megérint, megveszem és hazaviszem.

De!Amíg idáig eljutunk , szeretnék megosztani szösszeneteket a hamarosan megjelenő könyvemből.

Miért ír valaki könyvet, amikor teljesen más a hivatása, az élete?Amikor irodalmi ismeretei a gimnáziumi években elsajátított tudásanyagban merülnek ki?

Biztos mindenkinek van erre valami frappáns válasza.

Én világéletemben sokat olvastam.Nagyon sokat.De egy idő után kerestem azokat  a könyveket, amik fordulatosak, amik izgalmasak, jó humorral átszőve, olyan könyvet, amit nem lehet letenni….Ami tanít.

Aztán az életemben történtek olyan események, amik valahogy mindíg zsákutcára ítélték számos próbálkozásomat.

Akárhonnan és akárhogyan próbáltam, nem sikerült….elkeseredtem, és bizony megfordult a fejemben:nekem ez nem megy , feladom.És az írás mentööv lett.Terápia.Nem, nem ezt volt az egyedüli, de mindíg kiegészítette az éppen aktuális útkeresésemet.

Nagyon sok szerettel fogom átnyújtani Neked, kedves olvasó, aki megtisztelsz azzal, hogy olvasod soraimat.

Szeretnék a könyv részletein keresztül gondolatokat és érzéseket boncolgatni, mert a történet az én látásmódomat, az én gondolat és érzésvilágomat tükrözi.Amikor olvasod kedves olvasó, akkor mi egy intim viszonyba kerülünk.Négyszemközt vagyunk, és megmutatjuk egymásnak a lelkünket.Én irok valamit és te gondolsz róla valamit:vagy egyetértesz  vagy cáfolsz.És a gondolatok mocorognak, elindítanak érzéseket, felbolygatnak múltbéli eseményeket.Hagyd, hogy felszinre jöjjenek és gyógyuljanak.Véletlenek márpedig nincsenek!

 

 

 

 

Sue PatrikMinden kezdet nehéz?

7 hozzászólás

 1. Szántó Veronika
  Válasz

  A blog elindult, elkezdődött. Ezek szerint ez volt a könnyebbik része. Kíváncsian várom a nehezebb részét, a folytatást!
  Sok sikert Zsuzsi!

 2. Kiss- Bordács Anikó
  Válasz

  Egy biztos: Sue Patrick egy hihetetlen vidám, jó humorú, kedves, segítőkész EMBER, ismerem Őt ( hála a Fentieknek ) és tudom, minden szava, amit itt olvashatunk, igaz. Sok mindenen ment keresztül és hihetetlen nagy erővel tette az életét nagyon boldoggá! 🙂 Sokat dolgozott érte és SIKERÜLT! Ennek nagyon örülök és szuper a blog! 🙂 Ancsi

 3. Pivonné Marianna
  Válasz

  egy pillanatra beléptem ebbe a világba, mindent nem érthetek van amit már megértettem…………….
  falatonként olvasom a sorokat a gondolataidat meg kell értenem………..

 4. Vera
  Válasz

  sokszor csak azért maradtam ezen a világon,mert fogtad a kezem.Köszönöm..

  1. Sue Patrik
   Válasz

   Köszönöm, hogy foghatom a kezed.És köszönöm, hogy itt vagy az életemben.
   Nekem is vannak kételyeim, nehéz óráim, napjaim….
   és ilyenkor te befutsz a patikába, megölelsz és futsz tovább…anélkül, hogy előtte beszéltünk volna.
   Lehet, hogy fizikailag 11 éve elköltöztünk egymástól, de a lelkeink továbbra is szomszédok maradtak.És végtelen hálás vagyok azért, hogy amikor külföldön vagyok, Te vagy gyermekeim anyapótléka.Nem telepedsz rájuk, csak csendben jelzed:itt vagyok és segítek, ha kell.

   1. Vera
    Válasz

    sokszor hiányzika hosszabb beszélgetés.Szerencsére a telefon jól bírja míg úton vagyunk,de nem helyettesíti a személyes találkozást.Régen volt már rá idő.Lesz valamikor?Csak úgy-csak magunkra?

 5. Szingr Éva
  Válasz

  Azt hiszem a könyv mindenkit mélyen el fog gondolkodtatni, kit azért, mert vele semmi hasonló nem történt meg, de jó is ez, örülhet, kit azért, mert magára ismer, te jó ég én is ezt csináltam, így csinálom.
  Sok érdekes témát feszeget,, melyet nem mindig merünk megbeszélni másokkal, a könyv ebben is segít.
  Zsuzsit én régóta ismerem, merem állítani, az egyik legjobb ember a világon. Őszinte tisztelettel meghajlok előtte, hogy ilyen életkezdés után , ilyen pofonok után, így talpra tud állni (mindig)!

Szólj hozzá