” Kérd és megadatik”…valóban akarod?

 Szerző: Sue Patrik katerória: hellinger szólj hozzá

Nincs olyan ember, akinek ne lennének álmai, vágyai…Akinek nincs, az nem is él…

Önfejlesztő könyvek írnak arról, hogy vizualizálnunk kell a képet, amit látni szeretnénk, amit át akarunk élni, érezni kell az érzést, hogy amikor megvalósul az álmunk, akkor milyen boldogok is vagyunk…a gondolatainkat abba az irányba kell terelnünk, hogy a vágyaink manifesztálódnak és ennek semmi sem szabhat gátat…

Abba már belegondolt valaki, hogy mi van akkor, ha meg is kapod? Ha az álmod megvalósul?

Most sokan meghökkenve olvashatják soraimat.Hát ki az a buta teremtmény, aki ne örülne, hogy megkapta , amit kért?

Na ja…és mi lesz holnap? Mi lesz holnapután? Egy hónap múlva?

Vegyünk egy egész szerény kérést: szeretnék főnők lenni. Miért is? Mert a főnök mondja meg, hogy ki mit csináljon. Mert ő akkor megy szabadságra, amikor csak akar. Mert ő szabja meg a fizetéseket, mert övé a hatalom. Neki senki sem mer visszaszólni, ő dönthet mindenben.

A családállítás nemcsak családi problémák elsimításában és a konfliktusok megoldásában lehet segítség, hanem a munkahelyi kapcsolatok terén is ugyanúgy hatásos. Ilyenkor egy pár papucs kerül a tér kellős közepébe( ez a főnök posztját szimbolizálja). Felállítjuk köré-mellé a munkahely szereplőit. És amikor valaki a beosztottak közül, aki nagyon akarja ezt a posztot, belebújik a főnöki papucsba, akkor érzi meg, milyen is főnöknek lenni. Nem egy emberen láttam már a döbbenetet, amikor megkérdezzük tőle:

-Na milyen érzés benne állni?-

-Huhh, ez ilyen nehéz? Jajj, itt nagyon nagy a felelősség.Még a hátam is belefájdult, és még a derekam is leszakad. A fejem még szétszakad, úgy fáj-

És amikor kilép belőle, megkönnyebbül, hogy csak ennyi időre kellett benne állnia.

– Visszaállnál bele?-kérdezi a terapeuta.

-Nem én! Hallani sem akarok róla! Szeretek én nyugodtan élni.Jó nekem a magam kis beosztott világában, azt legalább ismerem!-

De beszélhetünk nagyobb álomról is! Arról álmodozol szegény lányként, hogy jön egy gazdag és persze igen jóképű FÉRFI, aki , mint a mesében,  beleszeret a lakótelepen élő egyszerű lányba és magával viszi a kastélyába. Ne bonyolítsuk az amúgy is giccsbe hajló képet, legyen ez a kastély a lány országában, ne külföldön.

Ez a lány megszokta, hogy süt-főz-mos-takarít, dolgozik éjt- nappallá téve, hogy albérletének minden költségét ki tudja fizetni , netán még idős szüleit is tudja támogatni.

Ha bekerül egy ilyen környezetbe, fogalma sincs, hogy a gazdagok hogy viselkednek. Hogy élik mindennapjaikat? Miről beszélgetnek? Mik a vásárlási szokásaik?

Azt mondhatja erre bárki, ugyan! Ezt könnyen meg lehet tanulni.

Valóban. Ha a lelked megengedi magának. Igen, jól olvasod! Hiába te agyból nagyon jól tudod, hogy neked ez jó lesz, de a lelked lehet, hogy teljesen másképp gondolja.

Mert szegény volt anyukád, a nagymamád és a dédnagymamád is…A lelked velük vállalt sorsközösséget és úgy érzed, ha te megengeded magadnak az úri módot, akkor  nem leszel már  a család része. Mert te másképp csinálod.

Lelkiismeretfurdalásod lesz, mert te sokkal könnyebben és jobban élsz…és ilyenkor keresel hibákat, kifogásokat álmaid hercegében, akinek fogalma nincs, hogy az a szépséges lány miért lett boldogtalan, szomorú, amikor ő jött és megvalósította minden álmát.

Ez nem törvényszerű, hogy így történik.

Ha a családállítás során felállítjuk a család női tagjait egymás mögé: nagymama-dédnagymama-üknagymama és még sorolhatnánk…és szembeállítjuk vele ezt a szerencsés lányt, akkor megkérjük, hogy hajoljon meg a család nőtagjai előtt, és mondja ki:

-Én meghajlok a sorsotok előtt. És kérlek nézzétek jó szemmel, ha én másképp csinálom. Áldásotokat kérem arra, hogy én elindulhassak a saját életembe, és megengedjem magamnak a jólétet és a boldogságot-

Megsúgom nektek: ezt ti is meg tudjátok otthon tenni. Elképzelitek, hogy előttetek állnak az ősök.A férfiak esetében a férfi leszármazottak, nők esetében a a család női ősei. És meghajolva előttük elmondjátok az előbb leírtakat.

A csoportban végzett állításnál a csoport energiája összeadódik és ilyenkor jó látni a sok mosolygó és biztató ős arcát is.Ez turbózza az érzést! És képviselőként  megérezheted , milyen érzés, amikor megvalósul az álmod.

Mert ha ismered már az érzést, akkor könnyebb lesz megvalósítani!

 

Nagyon szép álmokat és álmodozást kívánok mindenkinek!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sue Patrik” Kérd és megadatik”…valóban akarod?

Szólj hozzá