Hogyan is?…

 Szerző: Sue Patrik katerória: hellinger 1 hozzászólás

Munkámból kifolyólag nap mint nap számtalan emberrel találkozom, kommunikálok.

Van, akivel csak néhány mondat erejéig, de van, akivel hosszabban.

Aki terápiára jár hozzám, azokkal pedig sokat beszélgetek. Ahhoz, hogy megtaláljuk problémái, szenvedései okát, ahhoz sok kérdést kell feltennem, és igen nagy mélységig kell eljutnom. Beszélgetés közben, a kérdeimre adott válaszok között ott lapul emberem válasza is. Hagyom, hogy ő leljen rá…mert csak akkor lesz az övé. Akkor ismeri fel, akkor érti meg.

Azt tapasztalom, hogy az emberek azt meg tudják fogalmazni, hogy mitől nem érzik jól magukat.

Mi az, ami bántja őket, mitől, vagy kitől haragosak, mi keseríti meg a hétköznapjaikat.

Keresik a válaszokat és csalódottak, amikor ismert és állítólag hiteles guruk, életmód tanácsadók olyan frázisokat puffogtatnak, mint:-Meditálj, és a válasz megérkezik!-

Vagy:- A válasz benned van!-

A kedvencem: – Kit érdekel a múlt! Élj a jelenben!-

Ezek a tömör válaszok mind igazak.De csak azok értik, akik már hosszú ÉVEK !!! óta dolgoznak magukon!

Hogy kapja meg az a választ meditációban, aki még meditálni sem tud?

Ha megkérdezem valakitől, aki még életében nem hallott spiritualitásról, hogy mi a meditálás, az az esetek zömében azt válaszolja, hogy egy olyan állapot, amikor csukott szemmel, törökűlésben elmélkedem egyedül valamin…

És tanfolyamokon sem magyarázzák el, hogy hogy is kell ezt helyesen művelni.

Jártam nem egyszer Nepálban, tanfolyamok százait ültem végig: azon kívül, hogy zsibbadtra és kockásra ültem az ülepem, csak a düh volt bennem, hogy elcsesztem feleslegesen egy csomó időt, pedig ezalatt mennyi mindent csinálhattam volna.(A képen már nem vagyok dühös: itt már indultunk haza)

Zsuzsanna DrPatrik fényképe.

 

Amíg feszültséggel és problémákkal teli az életünk, az így nem fog menni.

Amíg nem értjük meg életünk összefüggéseit, amíg nem tudjuk elfogadni a múltunkat, elődeink múltját, ameddig nem tudunk megbocsájtani, addig nem fogjuk megérteni a jelenlegi sorsunkat sem…és ezáltal megváltoztatni sem.

Pedig mindenki azért fordul szakemberhez segítségért, hogy az megmondja, HOGYAN változtassak magamon, a gondolataimon, az életemen, hogy jól érezzem magam a bőrömben? Igen, használati utasításra vágyik mindenki.

A mosógéphez, TV-hez, mixerhez adnak használati utasítást, de az életünkhöz? Miért nem tesznek bele egyet a pelenkába, mikor a gólya letesz minket a küszöbre?

Mennyivel könnyebb lenne mindenkinek!  Anyuka feje kevéssé fájna, hogy mitől is hangos a csemetéje, és a baba sem sírna naphosszat.

Na erre spiri barátaim már fel is hördülnek:-Na de akkor hol marad a fejlődés? Hisz ezért születtünk le ide a Földre!-

Nem tudom, ti hogy vagytok evvel, de én néha szeretnék megállni a fejlődésben.

Fizikailag már rég sikerült( 1562 mm-s “magasságom” is jelzés erre nézve) , de a lelki változás egy életen át tartó folyamat.

És igenis, fáj. Nem áltassuk magunkat, NAGYON FÁJ! Sokat látott terapeuták is megállnak néha és bizony a könnyeikkel küszködnek. Mert emberek vagyunk.És hiába mentünk már át sok fájdalmon, csalódáson, bizony ha újra hasonló szituációba kerülünk, a régi gombok benyomódnak. Csak talán már nem olyan hosszan, nem olyan mélyen…és ez a lényeg: hogy tapasztalataid, megéléseid révén hamarabb meglátod a fényt az alagút végén.És jól mondod: az pedig nem a mozdony lámpáinak a fénye!

photography-night-1506505_640

És amikor megérted, hogy mi miért történik, akkor jön meg a válasz a HOGYAN-ra is. Teljesen magától értetődő lesz.

És csak nézel ki a fejedből, hogy egy ennyire egyszerű választ kapsz.

Csak ne akard görcsösen! A görcsben születő dolgoknak aranyér a vége…

Maradj egyensúlyban: egy kis munka- egy kis szórakozás. Egy kis komolyság-egy kis hülyéskedés. Egy kis hétköznap- egy kis ünnep…ringva-táncolva- Könnyedén…És vedd elő a gyermeki éned: engedd egy kicsit rajzolni, homokozni, pacsálni, gyurmázni, tócsában tapicskolni…Csak az tud boldog felnőtt lenni, aki tud újra gyerek is lenni!

 

 

 

 

 

 

 

Sue PatrikHogyan is?…

1 hozzászólás

  1. Éva
    Válasz

    Neked is boldog új évet kívánunk!

Szólj hozzá