Víz

 Szerző: Sue Patrik katerória: Uncategorized szólj hozzá

A víz színtelen, szagtalan, íztelen, folyékony kémiai anyag, mely mikroorganizmusoktól mentes Olvadáspontja: 0 °C, forráspontja: 100 °C 101,3 kPa nyomáson. Egészen -48 Celsius fokig túlhűthető. A „víz” megnevezés általában a szobahőmérsékleten folyékony állapotra vonatkozik, szilárdhalmazállapotban jégnek, légnemű halmazállapotban gőznek nevezik.

A Föld felületének 71%-át víz borítja, ennek kb. 2,5%-a édesvíz, a többi sós víz, melyek a tengerekben, illetve óceánokbanhelyezkednek el. Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét nem számítva az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme.

Biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt– és testnedveklegnagyobb részét víz alkotja. A vér ozmózisnyomásának normál szinten tartásában is jelentős szerepe van. Ajánlott a napi legalább 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása, ez alapvető igénye szervezetünknek. Két-három napnál tovább az orvostudomány mai állása szerint az ember nem élheti túl a vízhiányt.

A víz rendkívül fontos szerepet betöltő kémiai anyag, a Föld vízburkát alkotja, kitölti a világ óceánjait és tengereit, az ásványok és kőzetek alkotórésze, a növényi és állati szervezetek pótolhatatlan része. Nagyon fontos az iparban, a mezőgazdaságban, a háztartásokban, a laboratóriumokban stb.

Tudtad, hogy a a tudatod és a gondolataid hatással vannak az anyagi világra?

 

Dr.Masaru Emoto tudós tizenöt éven át vizsgálta az emberi beszéd, a gondolkodás és az érzelmek fizikai anyagra gyakorolt hatását.dr.Emoto a négy őselem közül a vizet választotta ki, hogy megfigyelje, hogyan reagál a szavakra, a zenére, az imádságra , az áldásra.Emoto és asszisztensei szavakat mondtak, vagy zenét játszottak, illetve szerzeteseket kértek fel, hogy imádkozzanak víz felett.A vízmintákat aztán lefagyasztották és a jégkrisztályokat mikroszkóppal vizsgálták.

Mielőtt azon gondolkoznál, hogy mi köze van ennek az egésznek a vízhez, gondold csak el:a víz mindenütt jelen van a földön, még a levegőben is, és mivel az emberi szerevet 70%-a víz: Jogos a feltevés, hogy ha a szavak hatással vannak a víz szerkezetére, akkor ugyanúgy hatnak a nagyrészt vízből álló, de sokkal összetetteb organizmusokra is.

Emoto azt tapasztalta, hogy anikor jól bánt a vízzel, amikor kedves, szép szavakat mondtak a víznek, mint “szeretlek”, “köszönöm”, akkor a lefagyasztott víz kristályai gyönyörű formába rendeződtek.Hanem, amikor negatív üzeneteket küldtek felé, vagy olyan szavakat kiabáltak, mint “gyűlöllek,”, vagy “te idióta”, akkor a kristályok sötét, ormótlan alakzatba tömörültek.Elvis Presley Heartbreak hotel cimű számának hallatán a kristályok ketté hasadtak.

Az egyik kísérletben azt mutatja be, hogy a Fudzsivara tóból vett minta kezdetben sötét, amorf formái hogyan változnak át teljesen egy óra! leforgása alatt , miközben egy szerzetes imádkozik a víz mellett.Az órmotlan jég tiszta, csillogó fehérségű, egymásba záródó, hatszögletű krisztályokká alakul át.Arra is rájött, hogy az imádság új, eddig még ismeretlen kristályformákat tud létrehozni.

A nyugati embert nem tanitották meg az energiaés a test-elme erejére.Ahelyett, hogy megtanulnánk ráhangolódni a legbelső intelligenciánkra, azt mondják nekünk:”ha beteg vagy, ha baj, van, keresed fel az orvost.Szedd be az általa ajánlott gyógyszereket.”Az edzők megállapítják, alkalmasak vagyunk-e arra, hogy a csapatot erősítsük.A tanáraink eldöntik, hogy pl.a művészeti alkotásaink megütik-e a mércét.Arra tanítanak, hogy erőinket átadjuk rajtunk kívül álló hatalmaknak.

Házassággal, termékenységgel, boldogsággal, gyógyítással, alvással, álommal, megtisztulással kapcsolatos mágiák nélkülözhetetlen eleme a víz.

Női természetű elem, égtája a nyugat, szine a kék.

A mágia során általában a vízre helyeznek vagy dobnak valamit.Aki dobott már valaha pénzérmét kútba, vagy folyóba, miközben kívánt valamit, az a vízmágia egyik legrégebbről fennmaradt formáját gyakorolta.Sok kutat hoztak kapcsolatba szentekkel,gyógyulással, egyéb csodákkal.A források, amelyek rejtélyes módon törnek elő a Földből, természetes helyül szolgálnak mindenféle varázslat bemutatásának.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sue PatrikVíz

Szólj hozzá