Részlet

 Szerző: Sue Patrik katerória: Uncategorized 3 hozzászólás

Drága Anikám!

Kommentedre válaszul szeretnék küldeni egy részletet a regényemből:

“Szemei ismét lecsukódtak, de már nem aludt, csak bóbiskolt …Befelé figyelt. A belső képekre, amiket belül, a képzelet az elméje vetítővásznára vetített…. . Szines képek, összefüggéstelenül. Annyira szeretett volna választ kapni, mi lehet ez a mozi? De kitől kérdezze meg? Az orvosától nem merte, mert félt, hogy még tovább fog majd tartani a terápia, amit már eddig is szükségtelennek tartott.

Beszéljen a cigánylánnyal?  Mit veszíthet? Azt mondták ott a tanyán, hallotta, amikor a napszámosok egymással beszélgettek, hogy a cigányoknak rejtélyes képességeik vannak. Tudnak jósolni, látnak olyan dolgokat, jelenségeket, amiket a hétköznapi emberek nem. És képesek „varázsolni”:mágikus képességekkel bírnak…. . Vajon ez a lány is? Vagy ez csak az emberek képzeletének szüleménye?

Most eszébe jutott hirtelen, hogy amikor belépett a kórterem ajtaján, akkor Mary, alias”töpörtyű”azt vágta a fejéhez, hogy annyi humorérzéke van, mint egy csavarhúzónak. És amikor ő erre felháborodva felelte, hogy az az ő szövege, akkor a cigánylány lakónikus egyszerűséggel rávágta:-tudom!-

Tud vajon olvasni a gondolatokban is?  Izgalmas lehet…. . de egyben kiábrándító is…. . Hányszor mást mondunk a szánkkal, mint amit igazán szeretnénk?  Miért is?  Meg akarunk felelni valakinek vagy valaminek?  Vagy egyszerűen csak a társadalom elvárásainak?  Hazudunk ilyenkor saját magunknak, vagy még csak nem is sejtjük, hogy becsapjuk magunkat, annyira megszoktuk már ezt a viselkedésformát? Kitől vagy mitől leszünk ilyenné? A szüleink neveltetése, a tanáraink szabályai, a munkahelyünk elvárásai miatt? Ösztönös védekezés vagy konfliktus elhárítás? Menekülés vagy védekezés?  Mi lenne, ha mindíg azt mondanánk ki a szánkkal is, amit a szívünkben vagy az elménkben érzünk, gondolunk? Vajon felborulna a világ, vagy sokkal szebb és egyszerűbb lenne? . . . .

Lassan ismét álomba szenderült…. . Most is ugyanabban a medencében volt, de most ismét egyedül….

De az a férfi itt hagyta a nyomát valahol, valahogy…. . kereste kezeivel, kereste tekintetével……de nem lelte…Még álmában is azt gondolta, ez nem normális, ez mindössze a képzelet szüleménye lehet csak…. de fürdött az érzésben…. amikor nem gondolkozunk, amikor megszűnik a múlt, a jövő még nem jött el és csak a jelen pillanatát élvezzük. Nincsenek elvárások, nincsenek érzések, csak maga a végtelen és maga a teljesség……….”

Sue PatrikRészlet

3 hozzászólás

 1. Vera
  Válasz

  Várom már nagyon ezt a könyvet.

 2. Vera
  Válasz

  Ezekkel a kérdésekkel nap mint nap találkozik mindenki,de nem mindenki hallja meg,mert süket a belső hangokra,mert NEM AKRJA meg hallani,mert fél a válaszoktól,önmagától,a veszteségektől,a felismerésektől.

 3. Zsóka
  Válasz

  :Hogy szólítsalak? Hiszen ismerlek! Azért egészen mégsem!
  Nagyon örülök, hogy elkészült a könyved. Részleteiben ismerem is, de egészen más dolog egy igazi könyvet tartani a kezemben és olvasni, olvasni, mert letenni néha nem tudtam, amikor részleteiben megosztottad velem. Vagyis tetszett, kíváncsivá tett.
  Minden kezdet nehéz? Ez a kérdés már magában érdekes, mert néha igen, néha nem! Tudom, hogy mindkét válasz igaz! Mégis elkészült, befejezted, amihez szívből gratulálok és azt kívánom, hogy olvassák el sokan, mert amennyit én eddig tudok belőle, izgalmas, fordulatos és romantikus. Szeretettel, Zsóka

Szólj hozzá