Hogyan teremtsek boldog életet?

 Szerző: Sue Patrik katerória: önbizalom, terápia 2 hozzászólás

Ne aggódjatok, nem egy újabb önfejlesztő technikát szeretnék nektek bemutatni.

Csak olvasom a facebook különböző, szebbnél szebb képekkel illusztrált bejegyzéseit arról, hogy miként kell szebbé tenni az életünket és növekszik bennem a kérdőjelek mérete és száma.

Igen, én is írtam arról, hogy ha a gondolatainkat megváltoztatjuk, változni fog a külvilágunk.

De csak akkor, ha azokat a gondolatokat el is hisszük. Hiába állok meg minden este a tükör előtt és mondogatom magamban:” sovány vagyok, gyönyörű vagyok”, ha magamban a kisördög belül azt súgja:” pucold meg a tükröt bogaram: kövér vagy és lelakott…”

Akkor tudom ezt csak mondani, ha tényleg meggyőződtem róla magam is. Amikor elhaladva a tükör előtt visszalépek, és boldogan rácsodálkozom arra, akit látok benne.

Azt is olvastam, hogy  minden este lefekvés előtt álmodozzak arról, hogy mit és hogyan szeretnék, és úgy aludjak el, hogy érezzem is az érzést, hogy fogom magamat érezni, ha bekövetkezik.

De hogyan érezzek valami olyasmit, amit még soha nem éreztem?

Ha fogászatra megyünk, valljuk be, mindahányan félünk. Mert rossz tapasztalataink vannak…mert ha meghalljuk a fúró visító hangját, szinte érezzük a szánkban a kemény nyálelszívót, és a kellemetlen fájdalmat, amitől lecsavarjuk a fogászati szék karfáját…

Hogy tudná egy éhező gyerek elképzelni azt, milyen érzés, amikor tele a hasa, amikor csak az üres gyomor maró kínját tapasztalta…?

Honnan tudná egy koldus, milyen érzés az, ha milliomos valaki?…Azt látja, hogy a gazdagok tiszta, szép ruhákban járnak, luxus autókkal, gyönyörű épületekben laknak és nem kell minden áldott nap szemlesütve kéregetniük néhány fillérért, hogy legalább a hasuk tele legyen…

Álmok és tervek nélkül nem élhetünk.De én azt mondom, hogy reális álmokat kergessünk!

Ha trabanttal járok, akkor álmodozzak egy Skodáról, mert ha közben nem nyertem a lottón, vagy nem lettem egy multi cég vezérigazgatója, akkor nincs semmi esélyem egy Mercedesre. Arról nem is beszélve, hogy az autót fenn is kell tudnom tartani.

Ha irreális álmokat kerget valaki, mantrázhatja magában a pozitív gondolatokat, ha külvilágban nem  tapasztal változásokat ,  egyre csalódottabb és depressziósabb lesz.

Kis lépések és kis csodák vezetnek ahhoz, hogy egyre nagyobbakat és nagyobbakat álmodhassunk.

Egy asztrológus, Buzsáki Gábor oldalán  olvastam:

”Megfigyelted már, hogy a legtöbb sikeres ember
mit nevez meg a sikere zálogaként?
Szinte kivétel nélkül mindannyian a kemény
és kitartó munkát említik meg.
A sikerük legfontosabb összetevőjét:
a szerencsét valahogy elfelejtik megemlíteni…

.. pedig nélküle nem sok mindent értek volna el,
ahogy a saját életünkben mi sem.

Egy hasonlattal élve az életünk olyan, akár egy vakáció,
amelyre mindannyian más és más csomagokkal érkeztünk.
Mi van a csomagunkban?
Megoldandó feladatok, szerezhető tapasztalatok
és a mindezek eléréséhez szükséges: zsebpénz.
Ha már úgy is misztikázunk, akkor nevezzük a zsebpénzt:
lélekegyenlegnek. A sikeres emberek jó nagy egyenleggel rendelkeznek,
ezért is tudják “megvásárolni” a céljaikhoz szükséges “pluszokat”.
Azokat az apró kis szerencséket, amivel végeredményben
elérik az álmaikat. ”
És hogy tudod felül írni a sorsodat? Hogy csempészheted életedbe a szerencsét? Úgy, hogy dolgozol magadon. MIndegy, milyen módon: a lényeg, hogy változzon általa az életed.

A legegyszerűbb módja, hogyha egy hétvégét csak magadra szánsz. Feltöltöd a hűtőszekrényedet, szólsz a közeli ismerősöknek, hogy hétvégén nem leszel elérhető, ne aggódjanak. Kikapcsolod a telefonodat,  a TV-t, még  zenét sem hallgatsz, kihúzod a konnektorból a lámpát is….és csak magad vagy. Nem nézed az órát, akkor kelsz és fekszel, amikor szükségét érzed, akkor eszel, amikor éhes vagy, akkor iszol, amikor megszomjazol. A lakáskulcsot pedig jól dugd el  magad elől .

És írd le feltörő gondolataidat, érzelmeidet…éld meg őket! Ne fojts el semmit sem. Kiabáld ki, sírd ki, írd ki! Nevess, táncolj, vagy dühöngj: adjál ki magadból mindent ami nyomaszt, ami feszít!

Hihetetlen tisztuláson tud keresztülmenni ilyenkor az ember. Ekkor  ismeri meg önmagát…és ilyenkor jön rá, mennyire elfojt mindent, mennyire nem törődik és mennyire nem figyel magára.

Pedig saját magam életében ÉN vagyok a legfontosabb!!

 

 

Sue PatrikHogyan teremtsek boldog életet?

2 hozzászólás

 1. Hadnagy-Gyenes Gabriella
  Válasz

  Csodásan hangzik…egy egyedülálló számára, akinek se’kutyája…meg hala sem…
  Többgyerekes anyák, akibe amúgy is csak hálni jár a lélek…esélytelenek bárminemű elvonulásos hétvégére…
  Nálunk a wellness màr kimerül egy alapos, nem egyperces tusolásban és egy hajmosásban…

  1. Sue Patrik
   Válasz

   Igen, ebben tökéletesen igazad van.Amíg a gyermekeink kicsik, addig nemigen érünk arra rá, hogy a saját életünket éljük. Addig muszáj mást megoldást keresnünk, hogy regenerálódni tudjunk. Mert azt viszont nagyon kell: adni csak úgy tududnk, ha nekünk is van miből!

Szólj hozzá